Sluiten

Playa Tortugas

Playa Tortugas

Playa Tortugas is het meest populaire strand onder de lokale bevolking. Het ligt aan de noordzijde van de hotelzone van Cancún, tussen hotel Riu Palace Peninsula en de hotels op de noordoostelijke punt van Cancún.

Het strand varieert in breedte en bestaat deels uit fijn wit zand en deels uit rotsen. Op sommige stukken moet je een klein stukje door het water om verder te kunnen lopen. Je komt op het strand via een winkelstraatje waar wat winkels en bars te vinden zijn. Je herkent deze ingang aan de ticketstalletjes van Ultramar voor de tickets naar Isla Mujeres.

Playa Tortugas

Zodra je de winkeltjes gepasseerd bent zie je plastic tafels en stoelen waar eigenlijk alleen maar lokale mensen zitten. Vaak zijn het gezinnen en zelfs complete families die hier overdag van het strandleven komen genieten. Je vindt hier tevens een grote steiger vanwaar de veerboot naar Isla Mujeres eens per uur vertrekt en aankomt. Op de steiger kun je verder wat watersportmogelijkheden regelen zoals waterscooters en parasailing. Ook vind je er een bar en een bungeejumpplatform. Je kunt hier bungeejumpen boven het prachtige water van de Caribische Zee.

Als je de moeite neemt om van hieruit in oostelijke richting over het strand te lopen dan kom je uit op waarschijnlijk de rustigste, maar tevens de mooiste stukken strand van Cancún. Na enkele honderden meters lopen liggen hier de stranden die gesitueerd zijn voor de kapitale villa’s.

Je herkent het stuk al snel aan de verschillende privésteigers die voor de villa’s het water in gaan. Aan deze steigers liggen jachten die vaak vele miljoenen dollars gekost hebben. Als je naar dit stuk van Playa Tortugas gaat heb je vaak honderden meters prachtig zandstrand voor jezelf alleen. Er zijn echter ook totaal geen voorzieningen, waardoor je zelf eten en drinken mee zult moeten nemen.

Playa Tortugas

Stranden in Cancún

Cancún telt meer dan twintig kilometer aan prachtige zandstranden.
Op deze site zijn bijna alle stranden van Cancún uitvoerig beschreven:

Playa Ballenas
Playa Caracol
Playa Chac Mool
Playa Delfines
Playa Gaviota Azul
Playa Langosta
Playa Las Perlas
Playa Linda
Playa Marlin
Playa Tortugas