Sluiten

Winterzon vakantie in Cancún

Dankzij het aangename tropische klimaat is Cancún een uitstekende winterzonbestemming. De periode december tot en met maart is zelfs hoogseizoen in Cancún. Door de ligging op enkele uren vliegen van de Verenigde Staten is het vooral een populaire plek onder Amerikanen om van de winterzon te genieten. Dit zorgt er wel voor dat de prijzen in deze periode over het algemeen hoger liggen dan in veel andere periodes.

Vooral de weken rondom Kerst en Oud- & Nieuw zijn duur om een vakantie in Cancún te vieren. Zowel de vluchten, de hotels als de huurauto’s zijn dan duurder dan anders. Ondanks de hogere prijzen is de vraag dan nog steeds vrij hoog, waardoor tijdig boeken aan te raden is. De tweede helft van maart is bijkans nog drukker. Het is dan Spring Break in Amerika. Deze vakantie wordt vooral door studenten aangegrepen om eens lekker één of twee weken te feesten in de zon. Cancún is één van de belangrijkste vakantiebestemmingen voor de Spring Break.

Winterzon seizoen

Winterzon

Het winterzonseizoen loopt vanaf november tot en met april. Binnen dit seizoen is de maand november het twijfelachtigst qua weer. Je kunt geluk hebben en wekenlang geweldig weer hebben, maar er is nog steeds kans op tropische depressies en zelfs op een tropische storm. In december wordt het weer steeds stabieler, waardoor de populariteit van Cancún als winterzonbestemming toeneemt.

Naarmate het seizoen vordert neemt de kans op neerslag steeds verder af. De maanden maart en zeker april zijn eigenlijk de twee mooiste maanden in het winterseizoen. Het kwik loopt dan weer iets op, wat je vooral gedurende de avonden en nachten merkt.

Temperaturen

Met gemiddelde dagtemperaturen van 28 tot 32 graden is Cancún gegarandeerd een stuk warmer dan Nederland. April is met een maximumtemperatuur van 32 graden Celsius gemiddeld de warmste maand van het winterzonseizoen. ‘s Nachts daalt het kwik gemiddeld naar 17 tot 21 graden Celsius. Zwoele avonden komen vooral vanaf de tweede helft van april voor. De andere maanden kan het ‘s avonds wat frissers aanvoelen. Geen tijd voor wollen truien, maar wel verstandig om iets van warmere kleding mee te nemen zoals een vestje of een trui.