Sluiten

RIU hotels in Cancún

In Cancún zijn de hotels van de RIU-keten flink vertegenwoordigd. In totaal liggen er in de hotelzone van Cancún maar liefst 4 RIU hotels. Alle vier de hotels vallen officieel in de vijfsterrencategorie. Er zijn echter wel verschillen in niveau. Het twee duurste hotel van de vier, te weten RIU Palace Peninsula en RIU Palace Las Americas, kennen een uitgebreider assortiment aan dranken, bieden gratis WIFI in de lobby en in de kamers en zijn in alles net wat luxueuzer dan de andere twee hotels.

Het Riu Cancun en RIU Caribe zijn in een pakketreis ongeveer 10 tot 25% goedkoper dan de andere twee hotels. Het RIU Palace Peninsula, dat in mei 2012 haar deuren opende, is het duurste hotel van de RIU hotels in Cancún.

RIU hotels

Ligging

Alle vier de hotels liggen in de Zona Hotelera van Cancún. Ze liggen aan de Bahia de Mujeres, aan de noordkust van de hotelzone. Dit is wat betreft de zee het meer rustige deel van Cancún. Daardoor zijn de hotels prima geschikt voor gezinnen met kinderen. Hotel RIU Palace Las Americas en RIU Cancún liggen aan Playa Caracol. Wat betreft de kleur van de zee is dit misschien wel het mooiste stukje van Bahia de Mujeres. Beide hotels liggen op een steenworp afstand van het bruisende uitgaansleven van Cancún en diverse restaurants en winkels. Wie in een levendig stuk van Cancún wil zitten die heeft in deze twee hotels een prima keuze gemaakt. Een nadeel van de ligging van deze twee hotels is dat een redelijk deel van de zwembaden tegen het einde van de middag in de schaduw liggen.

RIU Palace Peninsula en RIU Caribe liggen aan Playa Langosta. Dit is een rustig strand dat ongeveer halverwege de noordzijde van de Zona Hotelera ligt. Tussen de twee hotels in kun je in de zee prima snorkelen. De rij met grote zandzakken in de zee is een populaire schuilplaats van vissen. De hotels liggen op vijf tot tien minuten lopen van het vertrekpunt van de veerboot naar Isla Mujeres. Dit stuk van Cancún behoort tot de rustigste stukken van de hotelzone.

Verschillen

Voor regelmatige bezoekers van RIU hotels zullen de hotels herkenbaar overkomen. Het RIU Palace Peninsula en het RIU Caribe zijn in de nieuwe RIU-stijl opgezet. Het RIU Caribe is in 2011/2012 verbouwd en het RIU Palace Peninsula is direct in de nieuwe stijl opgezet. Dit hotel heeft ook van buiten een duidelijk afwijkende vormgeving ten opzichte van andere RIU hotels. Omdat het RIU Caribe het goedkoopste hotel van de vier is, trekt het gemiddeld een jonger publiek. De nadruk ligt hier meer op entertainment dan het ernaast gelegen RIU Palace Peninsula.

uitgebreide info Riu Palace Peninsula

RIU hotels

De RIU hotels zijn eigendom van de Riu familie. Deze Spaanse familiebezit meer dan honderd hotels. Ze zijn gespecialiseerd in all-inclusive hotels. Behalve in Cancún vind je de RIU hotels in Mexico onder andere ook in Playa del Carmen, Puerto Vallarta en Cabo San Lucas. Jaarlijks ontvangen de RIU hotels meer dan drie miljoen gasten die samen voor een jaaromzet van ongeveer 1 miljard euro zorgen. Een redelijk groot deel van deze gasten bestaat uit mensen die al eerder in een RIU hotel overnacht hebben.

Voor de terugkerende gasten heeft de keten een loyaliteitsprogramma onder de naam RIU Class. Hiermee kun je punten sparen voor gratis hotelovernachtingen.

RIU Caribe

Vakantie naar een RIU hotel boeken

In Nederland werkt RIU hotels exclusief samen met TUI. De vakanties naar de RIU hotels in Cancún worden daarom alleen maar aangeboden via TUI.nl en wederverkopers zoals Prijsvrij en Vakantiediscounter. De vakanties naar Cancún met TUI vallen onder het garantiefonds SGR.

info en prijzen RIU Caribe info en prijzen RIU Cancun info en prijzen RIU Palace Las Americas info en prijzen RIU Palace Peninsula

RIU Palace Peninsula

RIU Palace Peninsula

Uitgebreide informatie over hotel RIU Palace Peninsula; een van de mooiste vijfsterren all-inclusive hotels in Cancun.

bekijk hotel
vakantie in Cancun

vakantie

Cancun is een geweldige vakantiebestemming. Alles over vakantie vieren in Cancun en het boeken van een vakantie naar Cancun.

vakantie in Cancun