Sluiten

Playa Chac Mool

Playa Chac Mool

Vanwege het ontbreken van parkeerplaats ter hoogte van Playa Chac Mool is dit oostelijke openbare strand van Cancún minder populair dan een aantal andere stranden die direct aan de Caribische Zee gelegen zijn. Playa Chac Mool heeft net als Playa Delfines, Playa Gaviota Blanca en Playa Marlin te maken met een felblauwe zee die op een onbewerkte foto toch zwaar met Photoshop of een ander fotobewerkingsprogramma bewerkt lijkt te zijn. Playa Chac Mool ligt ter hoogte van Señor Frogs en de Bay View Grand appartementen. De ingang ligt tussen de hoogbouw appartementengebouwen in.

Playa Chac Mool is vooral bevolkt door locals en door gasten van de appartementen en hotels die aan het strand staan. Op het strand kun je zowel ligbedjes als parasols huren. Voor versnaperingen ben je aangewezen op de verkopers die voorbijgelopen komen. Houd er rekening mee dat aan het einde van de middag de appartementengebouwen een deel van het strand in de schaduw zetten.

Vanaf Chac Mool heb je een mooi uitzicht op Punta Cancún. Vooral in de middag kun je mooie foto’s schieten op het strand met daarachter de gebouwen die op Punta Cancún liggen. Als je naar Playa Chac Mool gaat om te zwemmen moet je er wel rekening mee houden dat er vaak een sterke stroming staat. Let goed op de vlaggen die aangeven hoe sterk de stroming is. Bij een rode vlag moet je niet verder dan de branding gaan en jonge kinderen kun je dan beter het water niet in laten gaan.

Playa Chac Mool

Stranden in Cancún

Cancún telt meer dan twintig kilometer aan prachtige zandstranden.
Op deze site zijn bijna alle stranden van Cancún uitvoerig beschreven:

Playa Ballenas
Playa Caracol
Playa Chac Mool
Playa Delfines
Playa Gaviota Azul
Playa Langosta
Playa Las Perlas
Playa Linda
Playa Marlin
Playa Tortugas