Sluiten

Playa Caracol

Playa Caracol

Een vrij klein maar prachtig strand in Cancún is Playa Caracol. Het ligt aan de oostelijke kant van Bahia de Mujeres, het noordelijke deel van het hoteleiland van Cancún. Playa Caracol heeft tijdens de orkanen in 2005 veel te lijden gehad, waardoor het tot een deel van de oorspronkelijke grootte gereduceerd is.

Ondanks het feit dat Playa Caracol een smal strand is, blijft het één van onze favoriete stranden in Cancún. Dat heeft twee redenen. Allereerst is de zee hier waarschijnlijk op haar mooist. Vanaf het witgele zandstrand kijk je uit op een bijna onwaarschijnlijk intense blauwe zee.

De tweede reden dat wij hier graag komen is restaurant Mocambo, dat direct gelegen is aan het water. Als je hier een tafeltje direct aan zee hebt tijdens de lunch (reserveren of op tijd komen) dan geniet je van heerlijke vismaaltijden terwijl je in misschien wel het mooiste decor van Cancún zit. Het restaurant wordt vooral bevolkt door Mexicaanse gasten.

Playa Caracol bereik je via het parkeerterrein dat direct links naast hotel Fiesta Americana Coral Beach ligt. Het parkeerterreintje zelf is vaak vol, parkeren kun je vaak beter in de directe omgeving doen. Zo is er bijvoorbeeld een betaald parkeerterrein bijna tegenover de ingang van het strand. Als je het strand betreedt zie je dat er op die plek bijna alleen maar Mexicanen te zien zijn. De buitenlandse toeristen kom je tegen als je enkele tientallen meters naar links loopt.

Voor de beide Riu hotels zie je ligbedjes waarop de gasten van Riu Palace las Americas en Riu Cancún te vinden zijn. Voor niet-gasten is hier geen plek. Hoewel de stranden in Cancún officieel publieke stranden zijn, is er hier weinig ruimte overgelaten voor niet-gasten.

Stranden in Cancún

Cancún telt meer dan twintig kilometer aan prachtige zandstranden.
Op deze site zijn bijna alle stranden van Cancún uitvoerig beschreven:

Playa Ballenas
Playa Caracol
Playa Chac Mool
Playa Delfines
Playa Gaviota Azul
Playa Langosta
Playa Las Perlas
Playa Linda
Playa Marlin
Playa Tortugas