Sluiten

Playa Ballenas

Playa Ballenas

Playa Ballenas ligt ter hoogte van het Hard Rock Café hotel en het Meridien hotel. De ingang vind je tussen deze twee hotels in. Langs het hobbelige pad naar het strand kun je je auto parkeren of anders in de straat richting het pad. Op drukkere dagen kan het lastig zijn om hier een plekje te vinden, maar over het algemeen is het prima te doen. Met de bus moet je uitstappen bij halte 38 voor de Blue Line en halte 33 voor de Green Line.

Playa Ballenas heeft het voor deze kant van Cancún zo kenmerkende witgele zand met daarachter een felle turquoise zee. Voorzieningen op het strand zijn er amper. Als je geluk hebt, kun je bij een rondlopende verkoper een drankje of snack kopen. De strandbedden, ligstoelen en parasols op het strand zijn voor de gasten van de hotels. De aanwezigheid van het Hard Rock Café Hotel zorgt voor een vrij levendige sfeer op het strand. Zo zijn er vaak mensen aan het volleyballen op het strand en kun je overdag meegenieten van muziek die vanaf dit hotel afkomstig is. Watersportliefhebbers kunnen hier jetski’s huren of aan parasailing doen.

Houd ook op Playa Ballenas, net als elders op stranden van Cancún, rekening met de vaak vrij sterke stroming. Vlaggen op het strand geven aan hoe sterk de stroming én onderstroming op dat moment is. Bij een rode vlag moet je serieus rekening houden met sterke stromingen in de zee.

Playa Ballenas

Stranden in Cancún

Cancún telt meer dan twintig kilometer aan prachtige zandstranden.
Op deze site zijn bijna alle stranden van Cancún uitvoerig beschreven:

Playa Ballenas
Playa Caracol
Playa Chac Mool
Playa Delfines
Playa Gaviota Azul
Playa Langosta
Playa Las Perlas
Playa Linda
Playa Marlin
Playa Tortugas