Sluiten

Playa Marlin

Playa Marlin

Playa Marlin ligt ongeveer halverwege Cancún eiland, tussen de hotels in. Dit fijne zandstrand ligt ter hoogte van winkelcentrum Kukulcán Plaza. Parkeren kun je achter dit winkelcentrum, in de parking van het winkelcentrum en op de parkeerplaatsen ten noorden van de ingang tot het strand. Wie met de auto komt die zal meestal wel een parkeerplaatsje kunnen vinden.

Playa Marlin is onderdeel van het kilometers lange zandstrand met de felle azuurblauwe zee die langs de oostkant van Cancún ligt. Op het strand kun je zowel ligbedjes als tafeltjes, stoeltjes en parasols huren. Hier wordt vooral door Mexicaanse families gebruik van gemaakt. Voordat je het strand opkomt, kom je door de ingang die bestaat uit een houten constructie waar zithoekjes in verwerkt zitten. Ook dit zijn populaire plekken onder de Mexicaanse families. Vooral in het weekeinde wil het hier druk zijn met picknickende gezinnen, vrienden en families.

Playa Marlin kent vaak een vrij sterke stroming. De waarschuwingsvlaggen op het strand zijn niet zelden geel of rood. Zelfs bij een aflandige wind, als de zee ogenschijnlijk rustig is, kan de onderstroming sterk zijn. Houd daarom de waarschuwingsvlaggen in de gaten.

Playa Marlin
Playa Marlin

Stranden in Cancún

Cancún telt meer dan twintig kilometer aan prachtige zandstranden.
Op deze site zijn bijna alle stranden van Cancún uitvoerig beschreven:

Playa Ballenas
Playa Caracol
Playa Chac Mool
Playa Delfines
Playa Gaviota Azul
Playa Langosta
Playa Las Perlas
Playa Linda
Playa Marlin
Playa Tortugas