Sluiten

Vervoer

Binnen Cancún zijn er verschillende manieren om je te verplaatsen. Het eenvoudigste is om een pakketreis te boeken met vervoer naar je hotel en van daaruit alleen maar georganiseerde excursies te boeken waarbij je bij je hotel opgepikt wordt. Voor een deel van de toeristen in Cancún is dat het geval. Voor wie wel er zelf op uit wil zijn er meerdere mogelijkheden van vervoer.

De meeste vrijheid biedt het huren van een auto. Hiermee kun je je niet alleen binnen Cancún verplaatsen, maar kun je ook zelf op pad gaan om bezienswaardigheden en pretparken buiten Cancún te bezoeken. Op de pagina “autorijden in Cancún” lees je alles over zelf rijden in Cancún en het huren van een auto.

Bus

Veruit de beste manier om je gemotoriseerd in Cancún te verplaatsen is met de bus. Je kunt de bus gebruiken om te reizen tussen de stad op het vasteland en de hotelzone of bijvoorbeeld tussen de luchthaven en de hotelzone. In de meeste gevallen wordt de bus gebruikt om zich te verplaatsen binnen de hotelzone. Over Boulevard Kukulkán rijden er overdag constant meerdere bussen in beide richtingen.

De bussen kunnen bij elke halte in de hotelzone stoppen, zodat je niet zo nauw hoeft te kijken welke lijn je pakt. Hierdoor blijft de wachttijd op een bus vrijwel altijd beperkt tot maximaal enkele minuten. Een kaartje koop je bij aanvang van de rit bij de buschauffeur.

bus
taxi

Taxi

In Cancún en vooral in de hotelzone zijn voldoende taxi’s beschikbaar. Zij zijn duidelijk herkenbaar als taxi’s: wit met groene accenten. Taxi’s rijden tegen vaste tarieven. Deze liggen in Cancún in verhouding tot bijvoorbeeld Playa del Carmen aan de hoge kant. Vooral een rit tussen Cancún en de hotelzone is vrij pittig geprijsd.

Metro / trein / tram

In Cancún zul je tevergeefs naar een trein, metro of tram zoeken.

Veerboot

Veerboot

Vanaf Cancún gaan er veerboten naar het eiland Isla Mujeres. Reserveren vooraf is niet nodig bij vervoerder Ultramar. Er gaan meerdere boten per dag en er is eigenlijk vrijwel altijd een plekje aan boord te vinden.

Als je naar het eiland Cozumel wil gaan dan zul je eerst naar Playa del Carmen moeten reizen voor de veerboot naar Cozumel. Die vaart meerdere keren per dag heen en weer tussen Playa del Carmen en Cozumel.

Fietsen

Jezelf in de stad Cancún begeven is niet het allerbeste idee. De wegen zijn hier niet ingericht op fietsers en als je het niet gewend bent om hier te fietsen dan heb je een flinke dosis lef en een portie geluk nodig om hier te fietsen. In de hotelzone is het anders. Daar vind je een mooi fietspad dat naast Boulevard Kukulkán ligt.

Het fietspad is geasfalteerd en rood gekleurd. Het enige nadeel is dat er zo weinig mensen fietsen dat voetgangers het fietspad als voetpad aanzien en dus ook als dusdanig gebruiken. Dit terwijl er direct aan de straatkant ook een goed voetpad ligt aan beide kanten. Als je hier gaat fietsen zul je er rekening mee moeten houden dat er regelmatig voetgangers op het fietspad lopen.