Sluiten

Playa Gaviota Azul

Playa Gaviota Azul

Playa Gaviota Azul is het meest noordelijke strand aan de oostkust van het hoteleiland bij Cancún. De ingang van het strand is te vinden ten noorden van uitgaanswinkelcentrum Forum. Via een ongeveer vijf meter breed wandelbad kom je op een druk stuk strand uit met een felblauwe zee en een sterke golfslag en stroming. Met jongere kinderen is het hier zeker oppassen, zo niet beter af te raden. Op Playa Gaviota zie je veel Mexicanen, aangevuld met wat toeristen. De aanwezige horecagelegenheden zorgen voor duidelijk aanwezige muziek op het strand, maar zorgen er ook voor dat je niet je eigen eten en drinken mee hoeft te nemen.

Wie wil die kan hier ligbedden of een compleet loungebed huren voor een dag. Je zult meestal niet ver hoeven te zoeken naar de verhuurders. Zij spreken jou vaak al aan voordat je een voet in het fijne strandzand gezet hebt. In het aanlooppad naar het strand vind je verder een mogelijkheid om tegen betaling naar het toilet te gaan of te douchen. Op het strand zelf is dit niet mogelijk. Omdat Playa Gaviota Azul direct bij hét uitgaansgebied van Cancún ligt, trekt het strand ook meer jong publiek dan andere stranden.

Parkeren kun je in de directe omgeving. Op een paar honderd meter lopen heb je een betaald parkeerterrein. Dat is vaak een goede optie als er elders geen parkeerplek te vinden is. De bedragen om te parkeren zijn naar Nederlandse maatstaven laag.

Playa Gaviota Azul
Playa Gaviota Azul

Stranden in Cancún

Cancún telt meer dan twintig kilometer aan prachtige zandstranden.
Op deze site zijn bijna alle stranden van Cancún uitvoerig beschreven:

Playa Ballenas
Playa Caracol
Playa Chac Mool
Playa Delfines
Playa Gaviota Azul
Playa Langosta
Playa Las Perlas
Playa Linda
Playa Marlin
Playa Tortugas