Sluiten

Bezienswaardigheden en attracties

Cancún is een op de tekentafel ontworpen toeristenplaats waarbij de hotels de hoogste prioriteit hebben gekregen binnen de stad. Het ontbreekt Cancún dan ook aan een historisch centrum of historische gebouwen die gezichtsbepalend zijn voor de stad. Cancún telt daarom vrij weinig noemenswaardige bezienswaardigheden. De meeste hoogtepunten zul je buiten de stad aantreffen, waardoor je er niet aan ontkomt om op pad te gaan of aan georganiseerde excursies deel te nemen.

Op deze pagina geven we een beknopt overzicht van de bezienswaardigheden en attracties in Cancún.

Voor een uitgebreid overzicht van bezienswaardigheden in Playa del Carmen en Yucatan verwijzen we naar de volgende pagina’s:

bezienswaardigheden van Cancún
top 10 bezienswaardigheden van Cancún
top 10 bezienswaardigheden van Yucatán

Laguna Nichupté

Laguna Nichupté

Tussen de hotelzone en het vasteland van Cancún ligt een lagune die vele vierkante kilometers groot is. Lagune Nichupté is een leuke plek om vogels en allerlei waterdieren te spotten. Dit kan door middel van een huurbootje of binnen georganiseerde tochten. Vermijd de zogenaamde Jungle Tours als je om dieren geeft, want deze tochtjes over het water verstoren het ecosysteem door vervuiling en lawaai.

boottocht door de lagune

Ventura Park

VenturaPark is een pretpark in Cancún dat je ongelooflijke momenten zal bezorgen. Hier kun je in een achtbaan rijden, van tokkelbanen springen, spannende hangbruggen oversteken, van hilarische glijbanen glijden, in een kart over de kust rijden, een virtual reality-spel spelen en zelfs met dolfijnen zwemmen. Compleet met adrenaline, avontuur en plezier in elk van de werelden en attracties die samen het park vormen met meer dan 15 attracties om van te genieten.

info over Ventura Park

Maya Museum

Maya Museum

In november 2012 opende het Maya Museum haar deuren in de hotelzone van Cancún. In een modern vormgegeven gebouw kun je allerlei objecten uit de Mayacultuur bekijken. Behalve historische vondsten wordt er in beeld, tekst en geluid ook een indruk gegeven van hoe de Maya’s vroeger leefden in Mexico. Sommige archeologische vondsten in dit ongeveer 15 miljoen dollar kostende museum zijn nooit eerder aan het publiek tentoongesteld.

Het museum is meters boven zeeniveau gebouwd. De zalen bereik je via een wenteltrap zonder treden of via een lift. De reden dat het museum hoger is gebouwd is om te voorkomen dat natuurrampen de collectie kunnen vernietigen. Het gebouw zou orkanen en overstromingen moeten kunnen doorstaan. Het Mayamuseum is te vinden bij Km 16 aan Boulevard Kukulkán.

Stranden

Cancún telt meer dan twintig kilometer aan prachtige zandstranden. Het ene strand is nog mooier dan het andere. Hoewel de stranden van Cancún officieel openbaar zijn, zijn niet alle stranden even gemakkelijk te bereiken. De meeste stranden tellen slechts één openbare ingang, waarna je over het strand je verder zult moeten verplaatsen.

alles over de stranden van Cancun

La Isla

La Isla

Winkelcentrum La Isla is meer een vermaakcentrum dan een winkelcentrum. Behalve leuke winkels heb je hier ook een aquarium, kun je met dolfijnen zwemmen, kun je bootjes huren om de lagune te verkennen en zitten er een aantal bars en restaurants aan de waterkant.

Uitzichttoren

Ter hoogte van El Embarcadero, bij Playa Linda, staat een uitzichttoren. De ronddraaiende cabine zorgt voor een prachtig 360 graden panoramisch uitzicht over Cancún. De hoogte is 80 meter, waardoor je uitzicht hebt op zee, op de lagune, op een deel van de hotelzone en op de stad Cancún zelf.

Centro de Cancún

Centro de Cancún

Binnen de hotelzone, nabij Punta de Cancún, ligt het centrum van de hotelzone. Hier zitten meerdere winkels, een winkelstraatje, een vlooienmarkt met toeristische meuk, restaurants en het uitgaansgebied van Cancún. Hier zitten dé clubs van Cancún zoals Coco Bongo, Dady O en Bulldog.

Ruïnes del Rey

Ter hoogte van Playa Delfines liggen de Ruïnes del Rey. Deze archeologische site laat de resten zien van een Maya-dorp dat hier eeuwen geleden gestaan heeft. Ruïnes del Rey is de grootste Maya-site binnen Cancún.

Ruïnes del Rey

In de omgeving van Cancún

Eén van de redenen om juist Cancún tot een grote badplaats te ontwikkelen ligt deels in het feit dat er in de directe omgeving van Cancún wel een hoop bezienswaardigheden te vinden zijn. Met directe omgeving wordt een straal van zo’n tweehonderd tot driehonderd kilometer bedoeld, want de afstanden zijn in Mexico vele malen groter dan in Nederland. Wat wil je in een land dat ruim 44 keer zo groot is dan Nederland?

De volgende bezienswaardigheden in de buurt van Cancún kunnen de moeite van het bezoeken waard zijn:

– Maya-stad Chichen Itzá, één van de zeven wereldwonderen
– Coba, Maya-stad in de jungle
– de vele cenotes van Yucatán
– de scheve vuurtoren van Puerto Morelos
– natuurparken Xcaret en Xel-Ha
– avonturenpark Xplor
– badplaats Playa del Carmen
– dierentuin Crococun
– de archeologische zone van Tulum, waar Maya bouwwerken op een hoge klif staan
– Merida, de prachtige hoofdstad van de staat Yucatán
– Isla Mujeres