Sluiten

Vakantie

Cancún is een vakantiebestemming die voor meerdere soorten vakanties geschikt is. Een overzicht van de vakanties die je in Cancún kunt vieren:

– huwelijksreis (je kunt zelfs trouwen op het strand van Cancún)
– duikvakantie (enorm veel duiksites binnen een straal van 50 kilometer)
– relaxvakantie (sommige hotels hebben een professionele spa)
– strandvakantie (grootste deel van de vakanties in Cancún)
– feestvakantie (uitgaansleven in Cancún is top)
– gezinsvakantie (hotels met prima faciliteiten voor kinderen)
– cultuurvakantie (Mayacultuur)
– adults only vakantie (hotels waar je minimaal 18 jaar moet zijn)
all-inclusivevakantie (24 uur per dag all-inclusive verzorging)

Dit is slechts een greep uit het soort vakanties waarvoor je naar Cancún kunt komen. Niet voor niets dat jaarlijks miljoenen toeristen een vakantie in Cancún boeken.

Zelf je vakantie regelen

vakantie in Cancun

Dankzij internet kun je een vakantie naar Cancún tegenwoordig heel simpel zelf regelen. De vraag is echter of dat interessanter is, omdat een redelijk deel van de hotels voordeliger zijn als je een pakketreis boekt (vlucht + transport + hotel). Een deel van de hotels is vanuit Nederland zelfs niet los te boeken. Daar tegenover staat dat er ook hotels in Cancún zijn die je niet als pakketreis kunt boeken in Nederland. Indien je persé naar een hotel wilt gaan dat je niet als pakketreis kunt boeken dan zul je zelf de reis samen moeten gaan stellen.

Vluchten kun je eenvoudig boeken bij TuiFly, KLM/Air France of vanuit Duitsland bij Air Berlin. Voor de hotels kun je terecht bij diverse internationale hotelboekingssites zoals Expedia, Booking.com en Trivago. Houd er rekening mee dat je soms voor de gunstigste tarieven het gehele bedrag bij reservering al moet voldoen. Dat geldt sowieso ook voor de losse vluchten.

Bij zelf samengestelde reizen heb je geen SGR-garantie. Bij een faillissement van een luchtvaartmaatschappij of een hotelboekingssite ben je in de meeste gevallen je aanbetaalde geld dan gewoon kwijt.

Cancun hotelkamers | booking.com Cancun vliegtickets | tui.nl

Pakketreizen

Genieten van een RIU hotel in Cancun

Cancún behoort niet tot de top 10 vakantiebestemmingen onder Nederlanders. Het aanbod van pakketreizen naar deze Mexicaanse badplaats is dan ook vrij beperkt. De grootste aanbieder van vakanties naar Cancún is TUI. Dit is de enige reisorganisatie die de populaire RIU-hotels aanbiedt. Een andere reisorganisatie die vakanties naar Cancún aanbiedt is Prijsvrij. Het aanbod bij deze grote organisatie is wel een stuk kleiner dan bij TUI.

Bij TUI en een paar andere touroperators kun je rondreizen door Yucatan boeken, waarbij Cancún soms onderdeel uitmaakt van deze rondreis. Andere aanbieders die lijken eigen aanbod in Cancún te hebben, zijn meestal tussenpersonen die vakanties van TUI verkopen.

bekijk Cancun vakantie op tui.nl

Cancun vakantie vanuit Duitsland of België

Het is tegenwoordig zelden goedkoper om je Cancún vakantie in België of Duitsland te boeken. Wie wil vliegen via Duitsland die kan er beter voor kiezen om ook de vakantie bij een Duitse organisatie te boeken. Dat kan vaak ook gewoon via een Nederlands reisbureau. Hetzelfde geldt voor vakanties via België. Houd er wel rekening mee dat vakanties die geboekt worden bij buitenlandse reisorganisaties niet onder het Nederlandse garantiefonds vallen.

Je hebt wel SGR-garantie als je jouw Cancun-vakantie met vertrek vanuit België of Duitsland boekt via een Nederlandse reisorganisatie die aangesloten is bij het SGR.

vakantie in Cancun