Sluiten

Playa Las Perlas

Playa Las Perlas

Playa Las Perlas, wat letterlijk Parelstrand betekent, ligt ter hoogte van Km 2.5 in de hotelzone van Cancún. Het is het strand dat het dichtst bij de stad Cancún zelf gelegen is. Door de ligging heeft dit zandstrand het voordeel dat de kans op hoge golven klein is en dat de stroming over het algemeen ook niet te sterk is. Playa Las Perlas is daarom vooral onder gezinnen met jonge kinderen vrij populair. Aan het strand zie je dan ook vooral (Mexicaanse) families en ouders met kinderen. Bij de ingang zorgt een fraai aangelegd speeltuintje voor extra vermaak voor het kroost.

Direct bij de ingang van het strand staan er een aantal vaste parasols (van hout en bladeren) die je gratis kunt gebruiken. Daarnaast is er een verhuurder van ligbedden en parasols. Sanitaire voorzieningen vind je bij de ingang van het strand, waarbij er sprake is van twee aparte gebouwtjes voor mannen en vrouwen. De voorzieningen bestaan uit toiletten, wasbakken en douches. Het gebruik hiervan is gratis. Er is bij de aanleg goed rekening gehouden met de toegankelijkheid voor rolstoelen.

Parkeren doe je direct bij de ingang van het strand. Daar is een kleine parkeerplaats waar ongeveer een dertigtal auto’s geparkeerd kunnen worden.

Playa Las Perlas

Stranden in Cancún

Cancún telt meer dan twintig kilometer aan prachtige zandstranden.
Op deze site zijn bijna alle stranden van Cancún uitvoerig beschreven:

Playa Ballenas
Playa Caracol
Playa Chac Mool
Playa Delfines
Playa Gaviota Azul
Playa Langosta
Playa Las Perlas
Playa Linda
Playa Marlin
Playa Tortugas