Sluiten

Beste reisperiode

Dankzij het warme tropische klimaat hoef je je over de temperatuur in Cancún weinig zorgen te maken. Enkel tijdens de winterperiode is er een kans op wat koelere ochtenden en nachten. Dat is vooral merkbaar als je hotel in de wind ligt. Te koel om te genieten van de zee en het zwembad is het echter bijna nooit in Cancún. Slechts een enkele dag per jaar kan het door de aanvoer van relatief koele lucht uit noordelijke richting fris zijn. Je hebt het dan nog steeds over temperaturen van rond de twintig graden.

De maanden februari, maart en april zijn de droogste maanden. De kans op een bui is dan vrij klein. Gemiddeld tellen zowel maart als april slechts drie dagen per maand waarin er neerslag valt. De hoeveelheden zijn dan over het algemeen ook niet zo groot. Dit is eigenlijk de beste periode om Cancún te bezoeken. Vooral april, omdat de temperatuur dan ook wat hoger is, met name gedurende de avonden. Vanaf mei wordt het nog iets warmer en zwoeler, maar neemt ook de kans op regen toe. Vanaf eind juni neemt de kans op onbestendig weer toe.

Een vakantie naar Cancún in de periode juli tot en met november betekent dat je het risico neemt dat (een deel van) je vakantie niet vrij regenachtig verloopt. Er is dan ook kans op tropische stormen en zelfs een heuse orkaan is niet uit te sluiten. Vanaf december is het weer stabieler, maar zit je ook meteen in de duurste periode.

beste reisperiode

Tijdens de schoolvakanties

Met kinderen die onder de leerplicht vallen zul je vrijwel altijd gebonden zijn aan de schoolvakantieperiodes. Wat betreft het weer is de meivakantie dan de beste periode om naar Cancún te reizen. Het weer is dan warm, overwegend zonnig en vrij stabiel. Omdat het orkaanseizoen nog niet begonnen is, is de kans op zware tropische stormen dan klein. Slecht weer blijft dan over het algemeen beperkt tot een regenbui en soms een bewolkt dagdeel.

De zomervakantie is een duurdere reisperiode (dankzij de reisorganisaties en luchtvaartmaatschappijen) en biedt minder stabiel weer. De kans op een bui of regenachtige dag neemt toe. Het beste kun je zo vroeg mogelijk in de zomervakantie gaan.

De herfstvakantie kan wat betreft het weer heel goed of juist slecht uitpakken. Als je geluk hebt, ligt Cancún die week in een zone met een sterk hogedrukgebied en heb je heerlijk weer. Het is echter ook mogelijk dat je te maken krijgt met (zware) tropische depressies, waardoor (veel) regen en wind je vakantie verzieken.

De kerstvakantie is veruit de duurste reisperiode om naar Cancún te reizen. Dit is het hoogseizoen aan de Mexicaanse kusten. Het weer is over het algemeen goed. Je kunt wel te maken hebben met wat koelere ochtenden en avonden. Het voordeel van de kerstvakantie is dat je twee weken weg kunt.