Sluiten

Playa Langosta

Playa Langosta

Playa Langosta ligt aan de Bahia de Mujeres en behoort tot de stranden in Cancún waar je uitstekend kunt zwemmen. Bij een wind uit het oosten of noordoosten is de kust hier erg rustig, waardoor het ook met kinderen aangenaam vertoeven is op dit strand. Bij een aflandige wind is de zee veel ruwer. Je merkt dan ook dat er redelijk wat zand opwaait, dermate erg dat het je kan irriteren.

Ligging

Playa Langosta ligt ter hoogte van KM 5 in de hotelzone van Cancún. Er zijn twee ingangen naar het strand. De westelijke ingang wordt door middel van borden aangegeven en ligt direct ten westen van hotel Casa Maya. Direct ten oosten van dit hotel is er een tweede ingang, die ook door middel van bordjes aangegeven wordt. Deze ingang komt uit bij het smalste stuk van het strand. Door de ligging aan de noordwestelijke kant van het hoteleiland bij Cancún heb je uitzicht op de stedelijke bebouwing van de stad zelf.

Bij Playa Langosta ligt ook de aanlegsteiger voor shuttles naar Isla Mujeres en voor boten die allerlei tours doen.

Voorzieningen

Mits het weer goed genoeg is kun je hier ligbedden en parasols huren. De ligbedden die voor hotel Casa Maya staan zijn alleen maar bedoeld voor de gasten van dat hotel. Bij de westelijke ingang van het strand is over het algemeen voldoende parkeerplek. Het parkeerterrein aan de oostelijke ingang is voor de gasten van het hotel.

Playa Langosta

Stranden in Cancún

Cancún telt meer dan twintig kilometer aan prachtige zandstranden.
Op deze site zijn bijna alle stranden van Cancún uitvoerig beschreven:

Playa Ballenas
Playa Caracol
Playa Chac Mool
Playa Delfines
Playa Gaviota Azul
Playa Langosta
Playa Las Perlas
Playa Linda
Playa Marlin
Playa Tortugas