Sluiten

Playa Linda

Playa Linda

Playa Linda is één van de noordelijke stranden van de hotelzone in Cancún. Waar sommigen menen dat Playa Linda tot de mooiere stranden van Cancún behoort, daar waren wij juist weinig onder de indruk van dit zandstrand. De aanlegsteigers ontsieren de schoonheid van het strand, het strand wordt niet overal even mooi schoongehouden (zeewier) en op een aantal plekken liggen zandzakken die het strand er niet fraaier op maken. Deze zijn echter wel hard nodig om verder verlies het zandstrand tegen te gaan.

Playa Linda ligt direct ten westen van Puente Nichupte, het kanaal dat de lagune aan de noordkant met de zee verbindt. Je kunt (betaald) parkeren bij het Teatro de Cancún en de draaiende uitzichtstoren. Door de ligging aan de noordkant is de zee vaak vrij kalm hier, Toch moet je oppassen voor de soms verraderlijke onderstroming.

Het strand is misschien wel de beste plek in Cancún voor boottochtjes en allerlei watersporten. Van hieruit vertrekken er allerlei boottochten zoals de piratenboot. Op het strand kun je jetski’s en kajaks huren. Ook kun je van hieruit parasailen.

Playa Linda

Stranden in Cancún

Cancún telt meer dan twintig kilometer aan prachtige zandstranden.
Op deze site zijn bijna alle stranden van Cancún uitvoerig beschreven:

Playa Ballenas
Playa Caracol
Playa Chac Mool
Playa Delfines
Playa Gaviota Azul
Playa Langosta
Playa Las Perlas
Playa Linda
Playa Marlin
Playa Tortugas