Sluiten

Playa Delfines

Playa Delfines

Misschien wel het mooiste strand van Cancún is Playa Delfines, een breed zandstrand aan de oostkust van het eiland voor Cancún. Playa Delfines is een publiek strand dat niet verziekt wordt door de directe aanwezigheid van hotels of andere bouwwerken. Het strand ligt vlak bij de Maya-overblijfselen Ruinas El Rey, in het zuid-oosten van het eiland voor Cancún. Playa Delfines ligt bij kilometer 18 aan Boulevard Kukulkán, vlak bij Punta Nizuc.

Er is gratis parkeerplek voor enkele tientallen auto’s ter hoogte van het strand. Op drukkere dagen, met name in het weekeinde, kan de hoeveelheid parkeerplaatsen te weinig zijn. Wie met de bus reist die kan ter hoogte van het strand uitstappen.

Betoverend strand

Betoverend strand

Zodra je uitkijkt op het strand van Playa Delfines zul je betoverd raken door de intense kleur blauw die de zee hier heeft. Er zijn weinig stranden ter wereld waar het zeewater zo mooi van kleur is als hier. Vooral het contrast met het bijna witte strandzand maakt het plaatje compleet.

De zee is op zijn mooist bij een aflandige wind. De wind moet dan uit westelijke richting waaien, wat in Cancún niet zoveel voorkomt. Vaak staat er een wind uit oostelijke of noordoostelijke richting, waarbij de wind vanaf zee waait. Er is dan sprake van meer golfslag dus ook meer witte schuimkoppen die het anders zo prachtige beeld wel iets verstoren.

Voorzieningen

De voorzieningen zijn vrij beperkt op Playa Delfines. Strandbars of restaurants hoef je hier niet te verwachten. Wel kun je douchen en zijn er toiletten aanwezig. Als je geluk hebt komt er een verkoper voorbij die versnaperingen in de aanbieding heeft, maar een zekerheidje is dat niet. Op het strand staan vaste parasols. Omdat ze erg gewild zijn moet je vroeg komen om deze te kunnen gebruiken.

Sterke stroming

Als je gaat zwemmen bij Playa Delfines zul je zien dat er vaak een rode vlag staat. Dat betekent dat er sprake is van een sterke (onder)stroming, waardoor je met kinderen heel erg op met passen hier. Zelfs kinderen met zwemdiploma’s kunnen hier in de problemen komen door de stroming. Zorg ervoor dat je als ouder altijd met de kinderen mee het water in gaat.

Stranden in Cancún

Cancún telt meer dan twintig kilometer aan prachtige zandstranden.
Op deze site zijn bijna alle stranden van Cancún uitvoerig beschreven:

Playa Ballenas
Playa Caracol
Playa Chac Mool
Playa Delfines
Playa Gaviota Azul
Playa Langosta
Playa Las Perlas
Playa Linda
Playa Marlin
Playa Tortugas