U bent hier: Alles over Cancún / vervoer

Cancún bezienswaardigheden top 10 top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd voor een zonvakantie naar Cancún beste reistijd Cancún
Malta weer & klimaatinfo het weer in Cancún

Cancún:
 ● algemene informatie
 ● autorijden
 ● beste reisperiode
 ● bezienswaardigheden en attracties
 ● Cancún met kinderen
 ● Chichén Itza
 ● de stad Cancún
 ● duiken en snorkelen
 ● eten
 ● excursies
 ● fooien
 ● geld
 ● hotelzone van Cancún
 ● Isla Mujeres
 ● orkanen
 ● praktische reisinformatie
 ● RIU hotels in Cancún
 ● RIU Palace Peninsula
 ● stranden
 ● toeristen
 ● vakantie
 ● veiligheid
 ● vervoer
 ● vliegen naar Cancún
 ● weer en klimaat
 ● winkelen
 ● winterzon
 ● zon

Stranden in Cancún
 ● Playa Ballenas
 ● Playa Caracol
 ● Playa Chac Mool
 ● Playa Delfines
 ● Playa Gaviota Azul
 ● Playa Langosta
 ● Playa Las Perlas
 ● Playa Linda
 ● Playa Marlin
 ● Playa Tortugas

Meer Cancún info:
 ● Cancún informatie
 ● Cancún lastminutes
 ● Cancún tips
 ● Cancún voor beginners
 ● Cancún zonvakantie
 ● sites over Cancún

Playa del Carmen:
 ● alles over Playa del Carmen

© alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Alles over Cancún: vervoer

Vervoer in Cancún

Binnen Cancún zijn er verschillende manieren om je te verplaatsen. Het eenvoudigste is om een pakketreis te boeken met vervoer naar je hotel en van daaruit alleen maar georganiseerde excursies te boeken waarbij je bij je hotel opgepikt wordt. Voor een deel van de toeristen in Cancún is dat het geval. Voor wie wel er zelf op uit wil zijn er meerdere mogelijkheden van vervoer. De meeste vrijheid biedt het huren van een auto. Hiermee kun je je niet alleen binnen Cancún verplaatsen, maar kun je ook zelf op pad gaan om bezienswaardigheden en pretparken buiten Cancún te bezoeken. Op de pagina “autorijden in Cancún” lees je alles over zelf rijden in Cancún en het huren van een auto.

 

Bus

Veruit de beste manier om je gemotoriseerd in Cancún te verplaatsen is met de bus. Je kunt de bus gebruiken om te reizen tussen de stad op het vasteland en de hotelzone of bijvoorbeeld tussen de luchthaven en de hotelzone. In de meeste gevallen wordt de bus gebruikt om zich te verplaatsen binnen de hotelzone. Over Boulevard Kukulkán rijden er overdag constant meerdere bussen in beide richtingen. De bussen kunnen bij elke halte in de hotelzone stoppen, zodat je niet zo nauw hoeft te kijken welke lijn je pakt. Hierdoor blijft de wachttijd op een bus vrijwel altijd beperkt tot maximaal enkele minuten. Een kaartje koop je bij aanvang van de rit bij de buschauffeur.

Taxi

In Cancún en vooral in de hotelzone zijn voldoende taxi’s beschikbaar. Zij zijn duidelijk herkenbaar als taxi’s: wit met groene accenten. Taxi’s rijden tegen vaste tarieven. Deze liggen in Cancún in verhouding tot bijvoorbeeld Playa del Carmen aan de hoge kant. Vooral een rit tussen Cancún en de hotelzone is vrij pittig geprijsd.

Metro / trein / tram

In Cancún zul je tevergeefs naar een trein, metro of tram zoeken.

Veerboot

Vanaf Cancún gaan er veerboten naar het eiland Isla Mujeres. Reserveren vooraf is niet nodig bij vervoerder Ultramar.
Als je naar het eiland Cozumel wil gaan dan zul je eerst naar Playa del Carmen moeten reizen voor de veerboot naar Cozumel.

Fietsen

Jezelf in de stad Cancún begeven is niet het allerbeste idee. De wegen zijn hier niet ingericht op fietsers en als je het niet gewend bent om hier te fietsen dan heb je een flinke dosis lef en een portie geluk nodig om hier te fietsen. In de hotelzone is het anders. Daar vind je een mooi fietspad dat naast Boulevard Kukulkán ligt. Het fietspad is geasfalteerd en rood gekleurd. Het enige nadeel is dat er zo weinig mensen fietsen dat voetgangers het fietspad als voetpad aanzien en dus ook als dusdanig gebruiken. Dit terwijl er direct aan de straatkant ook een goed voetpad ligt aan beide kanten. Als je hier gaat fietsen zul je er rekening mee moeten houden dat er regelmatig voetgangers op het fietspad lopen.

 

Cancún...  dé strandbestemming in Caribisch Mexico!