U bent hier: Alles over Cancún / stranden

Cancún bezienswaardigheden top 10 top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd voor een zonvakantie naar Cancún beste reistijd Cancún
Malta weer & klimaatinfo het weer in Cancún

Cancún:
 ● algemene informatie
 ● autorijden
 ● beste reisperiode
 ● bezienswaardigheden en attracties
 ● Cancún met kinderen
 ● Chichén Itza
 ● de stad Cancún
 ● duiken en snorkelen
 ● eten
 ● excursies
 ● fooien
 ● geld
 ● hotelzone van Cancún
 ● Isla Mujeres
 ● orkanen
 ● praktische reisinformatie
 ● RIU hotels in Cancún
 ● RIU Palace Peninsula
 ● stranden
 ● toeristen
 ● vakantie
 ● veiligheid
 ● vervoer
 ● vliegen naar Cancún
 ● weer en klimaat
 ● winkelen
 ● winterzon
 ● zon

Stranden in Cancún
 ● Playa Ballenas
 ● Playa Caracol
 ● Playa Chac Mool
 ● Playa Delfines
 ● Playa Gaviota Azul
 ● Playa Langosta
 ● Playa Las Perlas
 ● Playa Linda
 ● Playa Marlin
 ● Playa Tortugas

Meer Cancún info:
 ● Cancún informatie
 ● Cancún lastminutes
 ● Cancún tips
 ● Cancún voor beginners
 ● Cancún zonvakantie
 ● sites over Cancún

Playa del Carmen:
 ● alles over Playa del Carmen

© alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Alles over Cancún: stranden

De stranden van Cancún

Cancún telt vele kilometers aan strand. De meeste stranden lijken zo uit een fantastisch fotoboek geplukt te zijn: fijn wit zandstrand met felblauwe brandingen. Als de zon fel schijnt dan lijkt de zee op sommige plekken gewoon met Photoshop ® bewerkt te zijn, zo intens blauw is hij dan. De prachtige stranden vormen één van de belangrijkste redenen om een vakantie in Cancún te vieren. Cancún telt meerdere stranden. Je ziet wel dat er onderling soms wat verschillen te zien zijn tussen de stranden.

Openbaar strand

Hoewel het er op veel plekken op lijkt dat er sprake is van privéstranden van hotels, is dat niet het geval. In Mexico is wettelijk bepaald dat alle stranden publiek zijn en dat niemand een stuk strand als bezit mag claimen. Waar de hotels hun ligbedjes op de stranden wegzetten is er nog steeds sprake van publiek strand. Als niet-gast mag je echter geen gebruik maken van de ligbedden en parasols de op de stranden staan. Wat je overigens wel zult merken is dat er weinig plekken zijn waar je de stranden kunt betreden. Hotels, appartementencomplexen en ook een aantal villa’s staan op veel plekken aaneengesloten langs de stranden. Je ziet daarom slechts op enkele plekken op de stranden van Cancún lokale bevolking of dagjesmensen. Ook als toerist die in de hotelzone van Cancún verblijft is het vrij lastig om eens een ander stuk strand te verkennen, tenzij je er via het strand naartoe loopt. Aan de noordelijke stranden van de hotelzone kun je niet helemaal van west naar oost (of omgekeerd) wandelen zonder op sommige stukken door het water te moeten lopen.

 

Strandbars & boulevards

Op de stranden van Cancún zul je weinig strandbars aantreffen. Ze zijn er wel, zoals bijvoorbeeld op Playa Gaviota Azul. Wat dat betreft lijkt het niet op Playa del Carmen, waar je wel meerdere leuke bars en restaurants vindt die aan het strand gelegen zijn. Ook is er in Cancún geen wandelboulevard die je langs het strand voert. Wie langs de stranden van Cancún wil lopen die zal dat grotendeels met zijn voeten in het zand moeten doen.

De zee

Alle stranden van Cancún liggen aan de Caribische Zee. Dankzij de warme stroming vanuit zuidelijke richting is er altijd een aanvoer van warm zeewater. Het water is bijna net zo warm als de lucht. Tijdens de koelste maanden heeft het zeewater een gemiddelde temperatuur die rond de 26 graden Celsius ligt. Tijdens de warmste maanden loopt dit op richting de dertig graden. De zee is aan de oostelijke kant van wat wilder. Dat komt door de wind die vooral uit oostelijke of noordoostelijke hoek komt. Aan de noordelijke stranden is de zee het rustigste. Dat komt mede omdat Isla Mujeres als een soort buffer werkt. Met kinderen zit je dan ook het beste aan de noordelijke stranden.

Strandregels

Zoals vanzelfsprekend laat je geen vuil achter en zorg je ervoor dat andere strandgasten geen last van je hebben. Topless of naakt zonnen is niet toegestaan op de stranden van Cancún (of elders in Mexico). Niet alle gasten houden zich daar aan.
Door middel van vlaggen wordt aangegeven hoe sterk de (onder)stroming is. Groen is veilig, geel betekent opletten en de rode vlag betekent dat er een gevaarlijke stroming staat die zelfs geoefende zwemmers in gevaar kan brengen.

Overzicht stranden

Op deze site zijn een aantal stranden van Cancún uitvoerig beschreven:
 ● Playa Ballenas
 ● Playa Caracol
 ● Playa Chac Mool
 ● Playa Delfines
 ● Playa Gaviota Azul
 ● Playa Langosta
 ● Playa Las Perlas
 ● Playa Linda
 ● Playa Marlin
 ● Playa Tortugas

 

Cancún...  dé strandbestemming in Caribisch Mexico!