U bent hier: Alles over Cancún / praktische reisinformatie

Cancún bezienswaardigheden top 10 top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd voor een zonvakantie naar Cancún beste reistijd Cancún
Malta weer & klimaatinfo het weer in Cancún

Cancún:
 ● algemene informatie
 ● autorijden
 ● beste reisperiode
 ● bezienswaardigheden en attracties
 ● Cancún met kinderen
 ● Chichén Itza
 ● de stad Cancún
 ● duiken en snorkelen
 ● eten
 ● excursies
 ● fooien
 ● geld
 ● hotelzone van Cancún
 ● Isla Mujeres
 ● orkanen
 ● praktische reisinformatie
 ● RIU hotels in Cancún
 ● RIU Palace Peninsula
 ● stranden
 ● toeristen
 ● vakantie
 ● veiligheid
 ● vervoer
 ● vliegen naar Cancún
 ● weer en klimaat
 ● winkelen
 ● winterzon
 ● zon

Stranden in Cancún
 ● Playa Ballenas
 ● Playa Caracol
 ● Playa Chac Mool
 ● Playa Delfines
 ● Playa Gaviota Azul
 ● Playa Langosta
 ● Playa Las Perlas
 ● Playa Linda
 ● Playa Marlin
 ● Playa Tortugas

Meer Cancún info:
 ● Cancún informatie
 ● Cancún lastminutes
 ● Cancún tips
 ● Cancún voor beginners
 ● Cancún zonvakantie
 ● sites over Cancún

Playa del Carmen:
 ● alles over Playa del Carmen

© alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Alles over Cancún: praktische reisinformatie

Praktische reisinformatie

Een goede reisvoorbereiding begint met opzoeken van de juiste informatie. Sommige informatie is alleen maar handig om te weten, sommige informatie is voor een deel van de reizigers essentieel. De juiste kennis kan problemen op vakantie voorkomen. Op deze pagina bieden we allerlei praktische informatie over Cancún en Mexico. We hebben ons best gedaan deze informatie duidelijk maar beknopt weer te geven. Over sommige onderwerpen is op de site meer informatie te vinden, zoals bijvoorbeeld geld, fooien en stranden.

Apotheken
Verspreid over Cancún vind je meerdere apotheken, waar je een deel van de medicijnen zonder recept kunt kopen. Voor een aantal medicijnen is, net als bij ons, een doktersrecept nodig. De beetje basismedicijnen zoals pijnstillers, neusspray en diarree-remmers zijn gemakkelijk zonder recept te verkrijgen. Deze worden vaak ook in de doorsnee toeristenwinkels verkocht. Sommige hotels hebben een winkeltje waar je zonnebrand, badkleding, snacks maar ook basismedicijnen kunt kopen.

Benzine
Wie in de hotelzone van Cancún brandstof nodig heeft die kan op één plek terecht. Het Pemex tankstation vind je aan Boulevard Kukulkán Km 15, ter hoogte van het Marriott hotel. In de stad Cancún zelf tref je meerdere benzinestations aan. De benzineprijzen liggen in Mexico op een voor ons zeer laag niveau. Gemiddeld is benzine meer dan de helft goedkoper dan in Nederland.

Drinkwater
Je kunt het leidingwater in Cancún niet drinken. Bacteriologisch is het kraanwater niet van een dusdanig niveau dat het drinkbaar is. Je moet daarom gezuiverd water drinken (aqua purificada). Het water dat ze in restaurants uit kannen schenken is ook dit gezuiverde water. De ijsblokjes die ze in dranken doen worden ook van gezuiverd water gemaakt en zijn dus veilig. Zorg er overigens voor dat als je op pad gaat dat je altijd voldoende flesjes drinkwater bij je hebt. De hitte zorgt ervoor dat je lichaam snel vocht verliest. Voldoende drinken is daarom een must in Mexico.

Drugs
Het invoeren, bezitten en gebruiken van alle soorten drugs is in Mexico zeer strafbaar. De straffen die ervoor uitgedeeld worden liegen er niet om, ook bij kleine hoeveelheden softdrugs voor eigen gebruik. Hiervoor kun je jarenlang achter de tralies belanden.

Elektriciteit
In Cancún (en elders in Mexico) is er sprake van een 110 volts stroomnetwerk. Bij ons is dat ruim het dubbele. Dat betekent onder andere dat onze Europese apparaten die veel stroom verbruiken soms moeite hebben om te werken op dit stroomnetwerk. Het opladen van mobiele telefoons, tablets en laptops duurt in de regel wat langer dan in Nederland. Officieel gebruikt men hier de Amerikaanse twee-pins stekkers en stopcontacten. Om onze stekkers te gebruiken heb je een adapter of wereldstekker nodig. In sommige hotels heb je hybride stopcontacten die zowel met de Amerikaanse stekkers als met onze Nederlandse stekkers overweg kunnen.

Fooien
Cancún kent een zelfde fooiensysteem als in Amerika: je betaalt 10 tot 15 procent fooi over je rekening. Veel restaurants voegen deze ‘propina” als toe aan de rekening. Voor kamermeisjes geldt 1 tot 2 dollar fooi per dag en voor kruiers een dollar per koffer.

 

Fotograferen
Probeer geen mensen te fotograferen zonder toestemming. Dat kan nogal wat weerstand oproepen. Aan de andere kant zul je ook mee kunnen maken dat Mexicanen juist vragen of je hen wilt fotograferen. In musea en bij archeologische vindplaatsen moet je vaak betalen om te mogen fotograferen.

Geld
De officiële munteenheid in Mexico, dus ook in Cancún, is de Mexicaanse peso. Op veel plekken kun je ook met Amerikaanse dollars betalen. Vaak is dat minder gunstig wat betreft de wisselkoers.

Geldautomaten
Wie geld wil pinnen die hoeft over het algemeen niet ver te zoeken naar een geldautomaat. Je vindt ze in winkelcentra, op diverse plekken op straat en ook in veel hotellobby’s. Let op want er zijn pesos-automaten maar ook dollar-automaten.

Internet
Dé manier om online te gaan als toerist is via wifi. Draadloos internet is tegenwoordig in bijna ieder hotel beschikbaar. In sommige hotels moet je ervoor betalen, steeds vaker is het gratis. Een aantal horecagelegenheden in Cancún bieden hun gasten ook gratis draadloos internet aan. Surfen via het mobiele netwerk is voor buitenlandse toeristen een prijzige aangelegenheid.

Prijsniveau
Mexico is een goedkope bestemming. Echter is Cancún daar een uitzondering op omdat het puur op het toerisme leeft. De prijzen zijn bijna te vergelijken met die in Amerika. Voor echte koopjes hoef je niet naar Cancún te gaan.

Tijdsverschil
Het tijdsverschil tussen Nederland en Cancún bedraagt maar liefst 7 uur. In Cancún is het zeven uur vroeger dan in Nederland. Zodra je in Cancún aan het ontbijt zit heeft men in Nederland de lunch al achter de kiezen. Omdat men in Mexico ook zomertijd en wintertijd kent, is het tijdsverschil het hele jaar gelijk.

Veiligheid
Voor toeristen geldt dat je zoals overal op moet passen met je persoonlijk bezittingen. Dure camera’s, mobiele telefoons, sieraden, tablets, laptops en geld zijn een welkome prooi voor dieven. Laat je waardevolle spullen nergens onbeheerd achter en gebruik zoveel mogelijk de kluis op je kamer om je geld en dure bezittingen in op te bergen
.

 

Cancún...  dé strandbestemming in Caribisch Mexico!