U bent hier: Alles over Cancún / geld

Cancún bezienswaardigheden top 10 top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd voor een zonvakantie naar Cancún beste reistijd Cancún
Malta weer & klimaatinfo het weer in Cancún

Cancún:
 ● algemene informatie
 ● autorijden
 ● beste reisperiode
 ● bezienswaardigheden en attracties
 ● Cancún met kinderen
 ● Chichén Itza
 ● de stad Cancún
 ● duiken en snorkelen
 ● eten
 ● excursies
 ● fooien
 ● geld
 ● hotelzone van Cancún
 ● Isla Mujeres
 ● orkanen
 ● praktische reisinformatie
 ● RIU hotels in Cancún
 ● RIU Palace Peninsula
 ● stranden
 ● toeristen
 ● vakantie
 ● veiligheid
 ● vervoer
 ● vliegen naar Cancún
 ● weer en klimaat
 ● winkelen
 ● winterzon
 ● zon

Stranden in Cancún
 ● Playa Ballenas
 ● Playa Caracol
 ● Playa Chac Mool
 ● Playa Delfines
 ● Playa Gaviota Azul
 ● Playa Langosta
 ● Playa Las Perlas
 ● Playa Linda
 ● Playa Marlin
 ● Playa Tortugas

Meer Cancún info:
 ● Cancún informatie
 ● Cancún lastminutes
 ● Cancún tips
 ● Cancún voor beginners
 ● Cancún zonvakantie
 ● sites over Cancún

Playa del Carmen:
 ● alles over Playa del Carmen

© alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Alles over Cancún: geld

Geld en valuta in Cancún

Geld heb je altijd nodig op vakantie. Zelfs als je in een all-inclusive hotel zit ontkom je er niet aan om toch geld te gebruiken. In Mexico betaal je met Mexicaanse pesos, een munteenheid die helemaal in het begin gekoppeld was aan de Amerikaanse dollar. In de loop der jaren is de dollar vele malen sterker geworden dan de peso, die in 1993 vervangen werd door de nieuwe peso (Nuevo Peso). Er werden drie nullen van de oude pesos afgehaald, dus 1000 oude pesos waren 1 nieuwe peso waard. De Mexicaanse peso is officieel het enige wettige betaalmiddel, hoewel er door de aanwezigheid van massa’s Amerikaanse toeristen ook Amerikaanse dollars geaccepteerd worden. Euro’s worden in Cancún zelden geaccepteerd. De code die voor de peso gehanteerd wordt is MXN, het symbool dat je overal ziet is $ (de US Dollar wordt hier met twee strepen door de S aangeduid).

 

Geld wisselen

Er zijn legio mogelijkheden om geld te wisselen. Je kunt je meegebrachte euro’s al op de luchthaven wisselen bij de banken en wisselkantoren in de terminal. Hoewel de borden aangeven “No Commission” betaal je hier wel degelijk een hoop commissie, maar zit dat verborgen in de zeer ongunstige wisselkoers. Je krijgt hier tot maar liefst 25% minder pesos voor je euro dan de normale wisselkoers. Op grote bedragen kan dat snel oplopen. Dergelijke woekerkoersen worden ook vaak gebruikt door de hotels. Vooral de grotere hotels hebben hier een handje van. Het beste wissel je je geld bij de wisselkantoren en banken in Cancún zelf. Nog beter is om geld te pinnen, omdat je dan de beste wisselkoers krijgt.

Geld pinnen

Met je Nederlandse bankpas of creditcard kun je op enorm veel plekken in Cancún geld pinnen. Zelfs in de lobby’s van sommige hotels staan geldautomaten. Verder vind je de geldautomaten vooral bij de verschillende winkelcentra in Cancún. Let er goed op dat je twee soorten geldautomaten hebt, de ene soort geeft pesos en de andere spuwt Amerikaanse dollars uit. Als Europese toerist moet je geen dollars pinnen, tenzij je hier een dagje bent met een cruiseboot en dus niet met ongebruikte Mexicaanse pesos wilt blijven zitten. Als je geld opneemt via een geldautomaat dan kun je het beste grotere bedragen tegelijkertijd opnemen. Dat heeft te maken met de transactiekosten die je betaald. Vaak is dit een vast bedrag of zit er een maximum aan. Hoe groter het bedrag dat je pint, des te kleiner in verhouding deze kosten zijn.

Creditcards

Betaalkaarten van de grote maatschappijen (Mastercard, Visa en American Express) worden op veel plekken maar niet overal geaccepteerd. In de traditionele Mexicaanse cantina’s zul je vaak gewoon met cash geld moeten betalen. Creditcardbetalingen vinden normaliter altijd in Mexicaanse pesos plaats.

Munten en biljetten

De Mexicaanse munten en biljetten zijn duidelijk van elkaar te onderscheiden. Munten zijn er van 10, 20 en 50 centavo (centen) en 1, 2, 5, 10 en 20 pesos. Bankbiljetten kom je tegen van 20, 50, 100, 200, 500 en 1000 peso. In het dagelijks gebruik zul je de biljetten van $ 1000 echter vrij weinig tegenkomen.

 

Cancún...  dé strandbestemming in Caribisch Mexico!