U bent hier: Alles over Cancún / de stad Cancún

Cancún bezienswaardigheden top 10 top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd voor een zonvakantie naar Cancún beste reistijd Cancún
Malta weer & klimaatinfo het weer in Cancún

Cancún:
 ● algemene informatie
 ● autorijden
 ● beste reisperiode
 ● bezienswaardigheden en attracties
 ● Cancún met kinderen
 ● Chichén Itza
 ● de stad Cancún
 ● duiken en snorkelen
 ● eten
 ● excursies
 ● fooien
 ● geld
 ● hotelzone van Cancún
 ● Isla Mujeres
 ● orkanen
 ● praktische reisinformatie
 ● RIU hotels in Cancún
 ● RIU Palace Peninsula
 ● stranden
 ● toeristen
 ● vakantie
 ● veiligheid
 ● vervoer
 ● vliegen naar Cancún
 ● weer en klimaat
 ● winkelen
 ● winterzon
 ● zon

Stranden in Cancún
 ● Playa Ballenas
 ● Playa Caracol
 ● Playa Chac Mool
 ● Playa Delfines
 ● Playa Gaviota Azul
 ● Playa Langosta
 ● Playa Las Perlas
 ● Playa Linda
 ● Playa Marlin
 ● Playa Tortugas

Meer Cancún info:
 ● Cancún informatie
 ● Cancún lastminutes
 ● Cancún tips
 ● Cancún voor beginners
 ● Cancún zonvakantie
 ● sites over Cancún

Playa del Carmen:
 ● alles over Playa del Carmen

© alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Alles over Cancún: de stad Cancún

De zon in Cancún

De stad Cancún is jarenlang een onbeduidend vissersdorp geweest, waar ook een paar Maya ruïnes te vinden waren. Toen men in de tweede helft van de vorige eeuw besloot dat Cancún dé toeristenbestemming aan de Caribische kust van het schiereiland Yucatan moest worden, veranderde de plaats snel. Het eiland voor Cancún werd met het vasteland verbonden en in het begin van de jaren zeventig was toeristenstad Cancún ontstaan: een verzameling van hotels, winkels en restaurants gelegen aan mooie zandstranden. Dit deel staat bekend als Zona Hotelera.

Tegelijkertijd groeide de stad Cancún ook op het vasteland. Dit deel van de stad werd als Centro Cancún aangeduid. Velen noemen dit nu de werkelijke stad Cancún en noemen de Zona Hotelera de hotelzone, alsof het om twee aparte steden gaat. Feitelijk vormen ze samen één stad: Cancún.

 

Wonen in Cancún

Het deel van de stad dat niet in de hotelzone ligt is het deel waar het dagelijks leven zich afspeelt van mensen die vooral in de toeristische industrie werkzaam zijn. In totaal wonen er ruim zeshonderd duizend mensen, die vrijwel allemaal van elders afkomstig zijn. Vooral uit Mexico, maar ook uit andere landen. Het centrum van Cancún heeft een gridstructuur / schaakbordpatroon. Deze manier van straten indelen zien we vooral ook terug in de Verenigde Staten. Ook het uiterlijk van de straten lijkt wel op een combinatie van Amerikaanse straten met Mexicaanse invloeden. Cancún is misschien wel de meest niet-Mexicaanse stad van Mexico. Het wonen in Cancún heeft dan ook vrij weinig met het werkelijke Mexicaanse leven te maken.

Toeristisch oninteressant

De stad Cancún kent geen historisch centrum. Sterker nog, het kent eigenlijk helemaal geen echt centrum. Er is geen sprake van een mooi centraal plein met daaraan een fraaie basiliek of kerk. Er is geen sprake van historische gebouwen met uitzondering van enkele restanten uit het Maya-tijdperk, maar die bevinden zich grotendeels in de hotelzone. Voor een dagje uit is het deel Cancún dat op het vasteland ligt feitelijk totaal oninteressant. De enige reden voor toeristen om hier mogelijk te komen is winkelcentrum Plaza Las Americas. Naar schatting komt meer dan vijfennegentig procent van de toeristen die in de hotelzone van Cancún verblijven niet in dit deel van de stad.

 

Cancún...  dé strandbestemming in Caribisch Mexico!